SOLSKJAER PŘED ČTVRTFINÁLOVOU ODVETOU EVROPSKÉ LIGY S GRANADOU

15.04.2021 15:32

Manažér Ole Gunnar Solskjær si ve středu odpoledne odbyl tradiční mediální povinnosti před blížícím se odvetným duelem ve čtvrtfinále Evropské Ligy proti španělské Granadě.
https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/15/7/985075/ole_pressgranada1618407067199_large.jpg
Norský kouč mluvil o nucených změnách, rotaci v sestavě i absencích. Pozastavil se při Axelu Tuanzebovi, Jessemu Lingardovi, přičemž se věnoval i změně barvy při bannerech na Old Trafford, které měly hráčům ztížit rozhodování na hřišti.

Kvůli žlutým kartám nebudou hrát Harry Maguire, Luke Shaw a Scott McTominay. Případná stopka po žluté kartě nyní hrozí Paulovi Pogbovi. Jak to vnímáte?
"Nikdy není pozitivní věc, pokud nemáte k dispozici každého možného hráče. Doufali jsme, že se nám je podaří dostat i do odvety, některé žluté karty však byly příliš přísné. Pokud však má být souboj vyhraný, tak do něj hráči musí jít - nedíváme se na důsledky, zda z toho karta bude, nebo ne. "

S ohledem na důsledky ze Španělska to bude doma úplně jiná sestava...
"Musíme se ujistit, že půjdeme dál. Vždy vybírám tým podle toho, aby vyhrál a to chceme i nyní. Granada přijde a dá do toho všechno, svůj postup ale musíme postavit na svém výkonu a nikoliv na výkonu soupeře. Samozřejmě, čekají nás změny, i nucené, některé zase z pohledu rotace. "
https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/15/6/984719/A94T4890_20210413114809141_21618403047438_xlarge.jpg

Jak to vypadá se zraněními?
"Eric hrát ještě nebude. Je zpět s týmem, ale v nominaci ne. Sporný je start Marcuse. Ve středu ráno netrénoval, dáváme mu maximum času, který můžeme. Noha ho stále bolí, věříme však, že bude připraven. Zpět je také Daniel James a totéž platí o Juanovi Matovi. "

Při absenci Maguirea a Baillyho bychom tak po dlouhé době mohli vidět v akci Axela Tuanzebeho.
"Axel byl vždy kluk s pozitivním myšlením, neúnavně na sobě pracoval. Victor [Lindelöf] a Harry [Maguire] však vytvořili dobrou dvojici, pak přišel Eric a hrál také opravdu fajn, takže šance pro Axela byly limitovány. Trénuje však na hraně a je připraven na svou příležitost. "
https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/15/6/984714/A94T4834_202104131147141131618323312712_large.jpg

Cítíte změnu mentality svých svěřenců?
"Není to na mně, abych se vyjadřoval k tomu, zda se mentalita změnila. Naše práce je, abychom z hráčů dostali maximum. Cítím však určitou změnu co se sebevědomí týká oproti tomu, když jsme přestavbu kádru začínali dva roky dozadu. Chlapci se učí celý čas. Chceme vyhrát trofej, jít tak daleko, jak se jen dá. Zklamání z minulosezónní prohry v semifinále nás rovněž formuje. "

Od svého zimního odchodu do West Hamu není v kanadském bodování Premier League lepší hráč jako Jesse Lingard.
"Jesse je na hostování brilantní. Pokud bychom byli sobečtí, tak bychom si ho nechali, protože je výborný fotbalista, skvělý kluk do party. Jeho srdce bije pro Manchester United, ale hlavně si nikdy, nikdy nestěžoval. Zasloužil si příležitost více hrát, proto jsme ho pustili do West Hamu, za svou práci pro Man United si to zasloužil - samozřejmě rádi ho přivítáme zpátky. Doufám, že půjde na EURO. Jeho výkony a sebevědomí, které nabírá, by mu to měly zaručit, vůbec bych ho neodepisoval. Doufám jen, že v lize bude mít silný finiš. "

Možná netradiční věc, ale změna barvy bannerů/reklamních poutačů na tribuně by měla prospět při výsledcích na Old Trafford.
"Uvidíte změnu. Pokud si všimnete bannerů klubu, už nejsou červené. Zkoumali jsme to a neměl by to být ve skutečnosti žádný problém, avšak pár hráčů si stěžovalo, že v rychlosti nevědí učinit rozhodnutí, respektive najít spoluhráče, kterému by přihráli. Červený dres splývá s červeným pozadím kampaně, která zakrývala naše hledisko. Snažili jsme se to změnit spolu s aktuální situací, kdy bojujeme proti rasismu, takže více už červená barva pokrývat prázdné hlediště nebude. "

zdroj: devilpage.cz