OLEHO VERDIKT PO POSTUPU DO SEMIFINÁLE EVROPSKÉ LIGY

16.04.2021 14:06

Rudí ďáblové si poradili se španělskou Granadou ve čtvrtfinále Evropské Ligy po výsledcích 2:0 - shodně venku i doma. Svěřenci Oleho Gunnara Solskjæra se o finále poperou s italským AS Řím.
https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/15/10/985607/Screenshot__87_1618522927344_large.jpg
O našem nejbližším soupeři v pohárové soutěži, o odvetném souboji s Granadou, ale také o střídání a stavu Marcuse Rashforda mluvil norský kouč Manchesteru United krátce po skončení duelu.


Časný gól rozhodl o osudu čtvrtfinále
"Když jdete do odvety za stavu 2:0, musíte zůstat disciplinovaní, podat profesionální výkon, což se nám, myslím, podařilo. Dali jsme první gól díky Edinsonovi a to bylo podle mě rozhodující. Pak to už je jen o tom, abyste neudělali hloupé chyby a nedali tak soupeři šance. Dařilo se nám to až na poslední minuty, tehdy si David [De Gea] připsal dobrý zákrok. "

Pogbovo střídání bylo preventivní
"Paul jde do soubojů vždy naplno, nic nevynechá, proto se někdy stane, že dostane žlutou kartu. Hrál opravdu dobře, po jeho odchodu jsme hodně ztratili, ale nechtěl jsem riskovat, aby se vykartoval. V odvetě jsme takto byli bez tří hráčů, sezóna je už i bez toho dostatečně náročná. "

O postupných střídání
"Ve fotbale se může všechno změnit za krátký okamžik. Nemůžete zůstat spokojený nebo si myslet, že to máte z krku, protože vás to může rychle dohnat. Když do naší šestnáctky posílají centry, mají standardky a my stáhneme Paula a Edinsona dolů - dva hráče, kteří jsou opravdu urostlí chlapi, tak to s příchodem Amada, Juana Maty a Daniela Jamese může být nebezpečné - to vše musíte brát v úvahu. V posledním zápase měli jedenáct rohových kopů a přestože jsem je dnes nepočítal, tak jich také pár měli. Pro manažéra jsou rohy pokaždé nervózním momentem. "

V semifinále proti Vlkům z AS Řím
"Doposud jsem hodně jejich zápasů neviděl. Jsou zkušené mužstvo a všichni dobře známe Džeka, takže každý míč do šestnáctky bude nebezpečný. Těšíme se na dvojzápas. Jsme v semifinále, bude to mít pravý náboj, protože AS Řím je tým plný tradice, historie, ale musíme říci, že proti italským týmům se nám předtím dařilo. Jdeme do toho s tím, že chceme jít do finále. Pokud se nám podaří ukončit sezónu s trofejí, bylo by to skvělé. "

Jak to vypadá s Rashfordem a jeho startem během víkendu v Premier League?
"Doufáme, že bude připraven. Dnes to za ten risk nestálo, byl však na lavičce pro případ, že by nám hořelo pod zadkem. V poháru nikdy nevíte, koho budete potřebovat. V posledních zápasech hrál s bolavou nohou, ale momentálně nevím, jestli zasáhne v neděli do zápasu s Burnley. "

https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/15/9/985579/IMG_2635_20210415956382401618524908937_xlarge.jpg

zdroj: devilpage.cz