BOSS O PŘESTUPOVÉ POLITICE A PROHŘE SE SWANSEA

16.08.2014 22:35

Louis van Gaal nepociťuje časovou tíseň při rozhodování se o přestupech. Nadále sleduje hráče, kteří vhodně zapadají do jeho filozofie a nechce dělat zbytečně unáhlené a nesmyslné kroky na přestupovém trhu. Prohru United v ostře sledovaném zápase se Swansea nebere tragicky a věří, že z této chyby se mužstvo poučí.

63-letý Nizozemec zdůraznil svá slova o tom, že jemu a jeho trenérském týmu bude trvat přibližně tři měsíce, než se uplatněné metody naplno projeví ve hře a na výsledcích Rudých ďáblů.
"Tým a jednotlivé hráče mohu hodnotit jen od té doby co jsem se stal trenérem. Do klubu jsem přinesl svou filozofii a vím, jak ji uplatnit " řekl na tiskové konferenci. "Nemůžu se zaměřit jen na hráče, kteří byli spolu se mnou na předsezónním turné po USA. Jsou zde i jiní hráči, od kterých očekávám, že se předvedou v příštích dvou týdnech. Všechno, co jsem řekl, říkám otevřeně i před nimi. Věřte mi, hráče můžete koupit do 24 hodin. V tom problém nevidím. Mohl bych mluvit o konkrétních přestupových cílech. Ale to neudělám. O tom mluvím jen s Edem Woodwardem. "

Rodák z Amsterdamu věří, že úspěšné předsezónní turné může zvednout důvěru hráče v sebe samých. Rovněž tvrdí, že mu je charakter klubu jakým je Manchester United blízký.
"Fanoušci od vás neustále očekávají zisk trofejí. Je tomu tak nejen v Manchesteru United, ale také v Chelsea, v Manchesteru City nebo v Liverpoolu. Měli jsme skvělé předsezónní turné, ve kterém jsme vyhráli všechny zápasy a porazili jsme velkokluby. Sezóna bude těžká, protože očekávání fanoušků se určitě ještě zvětšily. No musíme se s tím vyrovnat. "
"Jak už jsem řekl na mnoha tiskovkách - v Manchesteru United nemůžete všechno změnit. Musíte se něčemu i přizpůsobit. Upozorňuji však, že nyní jsme v určitém stádiu přeměny. Snažíme se udělat velký krok vpřed, ale nevylučuji, že můžeme i padnout. I kdybychom spadli, zvedneme se a uděláme další velký krok. Každopádně, mistry se nestanete v říjnu, ale až v květnu. Chce to čas. Se mnou přišla nová filozofie a máme i zde poměrně hodně zraněných hráčů. "


Při otázce zda dojde ke změně rozestavení 3-5-2 Van Gaal odpověděl:
"Ne. Toto rozestavení se mi za těch pár týdnů podařilo hráčům vštípit. Jednodušší bude v tom pokračovat, než zas něco měnit. V týmu máme až tři kreativní hráče, i talentované mladíky. Tyler Blackett by nastoupil i v případě, kdyby byl Jonny Evans fit. Na té pozici potřebujeme hráče, který umí zahrát i stopera i na levé straně. Je to moje filozofie. Musíme hrát jako tým. To, co jsem dokázal s reprezentací Nizozemska, dokážu i s Manchesterem United. Chce to jen čas. "

Po úvodním zápase nového ročníku Barclays Premier League se Swansea City, který mužstvo z Old Trafford prohrálo, každý očekával reakci nového manažéra. Je pravdou, že taktika, kterou Van Gaal naordinoval mužstvu se po zranění Lingarda rozpadla. Do druhého poločasu tak byli United nuceni nastoupit v rozestavení 4-4-1-1.
"Nedosáhli jsme level hry, která odpovídá úrovni tohoto mužstva " řekl MUTV. "Bylo to hlavní příčinou našeho neúspěchu. Nehráli jsme jako tým. Měli jsme pár šancí dosáhnout vítězství v zápase. Soupeř však byl efektivní a dal ze dvou šancí ve druhém poločase vítězný gól. Cítím, že jsme zklamali naše fanoušky. Očekávali od nás víc. No nejen pro ně je tento výsledek zklamáním. Rozčarování pociťuji i já a také hráči. Budeme se muset poučit ze svých chyb. Ani z nás ani ze Swansea se po zápase nestal mistr. I ostatní mužstva ještě zakopnou. Na konci sezóny uvidíme, kdo se dokázal ze svých chyb poučit nejlépe. "

Ani po zápase se Swansea neminuli Bosse otázky ohledně přestupů a odchodů hráčů z Old Trafford.
"Nemyslím si, že tento nezdar mění něco v mé přestupové politice. Ano, potřebujeme nové tváře, ale ty jsem měl už vyhlédnuté před zápasem se Swansea. Vím, na kterých postech potřebujeme posílit, ale koupíme pouze hráče, který zapadne do naší herní filozofie. "
"Nezáleží na mě, zda ten - který hráč zůstane v klubu. Je to na hráči jak se rozhodne. Nabídneme mu smlouvu a řeknu mu, co od něj očekáváme. Ale nikdy jsem nikomu neřekl, že musí odejít. "

Louis van Gaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj: devilpage.cz