28. 8. 2011: MANCHESTER UNITED VS. ARSENAL 8:2

28.08.2016 15:51

Nezapomenutelný. Bláznivý. Nejpamátnější. Dnes je to přesně pět let, co Manchester United doslova deklasoval svého soka, londýnský Arsenal, rozdílem šesti branek.

Den předtím sledovali svěřenci Sira Alexe Fergusona, jak "Hluční sousedé" zdolali Tottenham v poměru 5:1 a celá anglická veřejnost pouze čekala, jak na tento výsledek United zareagují. Hráči jako Tom Cleverley, Anderson, Danny Welbeck, Luis Nani, Phil Jones, nebo tehdy ještě nezkušený a často chybující David de Gea však touto dobou oplývali mladou dravostí, které ani v životní formě hrající kapitán Gunners Robin van Persie nedokázal odolávat.

Byl to právě Nizozemec, který v tomto zápase zahodil penaltu a dovolil tak Rudým ďáblům srazit k zemi londýnský celek. Tehdy se v červeném dresu gólově prosadili Wayne Rooney, který vstřelil dokonce hattrick, přičemž síť pak rozvlnili také Ashley Young (2), Danny Welbeck, Luis Nani a Park Ji-Sung.

Bylo řečeno
"Ten zápas měl všechno – zahozenou penaltu, proměněný přímý volný kop, hattrick Wayna Rooneyho, červenou kartu a deset branek. United si doma zase jednou zaskotačili. " (reportér ManUtd.com)
"Bylo to překvapující, protože když hrajete s Arsenalem, očekáváte náročné utkání. Když se ale podíváte na momentální Arsenal, vidíte oslabený tým. Každopádně my hráli perfektně. " (Sir Alex Ferguson)
"United se vytasili s dechberoucí reklamou na fotbal, při které proměnili vše, co mohli. United proti Arsenalu byl totální fotbal proti totálnímu chaosu. " (Henry Winter, The Telegraph)
"Zkrátka jsme dělali svou práci od první do poslední minuty. Všichni jsme byli ohromní, od brankáře po útočníka. " (Ashley Young)

https://wall.redevils.ru/uploads/posts/2011-08/1314696956_731-50.jpg

zdroj: devilpage.cz